يکشنبه، 13 اسفند 1391

پرسش :

بعضى از شرکتها داراى وکلایى هستند که وظیفه آنان حضور در دادگاهها از طرف شرکت است تا پرونده‏ها و شکایت‏ها را پیگیرى کنند، حال اگر شرکت، ادعایى داشته باشد که به نظر آنان اساس صحیحى ندارد، آیا جایز است در آن رابطه از شرکت دفاع نمایند؟ و در صورتى که وکیل در دعوایى که به نظر او باطل است، از شرکت دفاع کند، آیا نسبت به این دفاع، حتّى اگر دادگاه به نفع مدّعى علیه حکم صادر کند، وکیل مسئولیتى دارد؟ و آیا اجرتى که وکیل در برابر دفاع از چیزى که به نظرش باطل است مى‏گیرد، سُحت و حرام است؟

پاسخ :
دفاع از باطل و سعى در اثبات حق بودن آن جایز نیست و واقعیت عمل حرام با صدور رأى توسط دادگاه به نفع مدّعى‌علیه تغییر پیدا نمى‏کند و اجرتى که در برابر دفاع از امر باطلى گرفته مى‏شود، سُحت و حرام است.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی