دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

فردى قطعه زمینى را براى مسجد وقف کرده و تولیت آن را براى فرزندان خود نسلا بعد نسلٍ و بعد از انقراض آنان براى امام جماعتى که نمازهاى پنجگانه را در آن مسجد مى‏خواند، قرار داده است. بر همین اساس بعد از انقراض نسل متولّى، تولیت آن را عالمى که نمازهاى پنجگانه را براى مدّتى در آن مسجد مى‏خوانده بر عهده گرفته است ولى او هم سکته نموده و قادر به اقامه نماز جماعت نیست، در نتیجه شوراى ائمه جماعات، عالم دیگرى را به عنوان امام جماعت کنونى مسجد تعیین کرده است، آیا با این کار عالم قبلى از تولیت عزل مى‏شود یا آنکه حق دارد براى اقامه نماز جماعت فردى را به عنوان وکیل یا نایب خود تعیین کند و خودش به عنوان تولیت باقى بماند؟

پاسخ :
اگر فرض بر این باشد که تولیت آن عالم به این عنوان است که او امام جماعت مسجد در نمازهاى پنجگانه است، با عجز او از امامت جماعت درمسجد به علت بیمارى یا هر علت دیگر، تولیت از او ساقط مى‏شود.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی