دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

شخصى املاک خود را وقف نموده تا درآمد آنها در موارد خاصى از کارهاى خیر مانند کمک به سادات و اقامه مجالس عزادارى مصرف شود و در حال حاضر با افزایش قیمت اجاره آن املاک که جزء منافع وقف است، بعضى از مؤسسات یا اشخاص به دلیل عدم وجود امکانات در آنها یا دلائل فرهنگى یا سیاسى یا اجتماعى و یا دینى خواهان اجاره ملک موقوفه به قیمت ناچیزى هستند، آیا جایز است مدیریت اوقاف آنها را به قیمتى کمتر از قیمت روز اجاره دهد؟

پاسخ :
بر متولّى شرعى و مسئول اداره امور وقف واجب است در اجاره دادن به کسى که خواهان آن است و در تعیین مبلغ اجاره رعایت مصلحت و منفعت وقف را بنماید، در نتیجه اگر در تخفیف مبلغ اجاره به سبب اوضاع و احوال خاص مستأجر یا اهمیت کارى که وقف براى آن اجاره داده مى‏شود، نفع و مصلحت وقف باشد اشکال ندارد و الا جایز نیست.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی