دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

آیا جایز است فردى غیر از متولّى شرعى وقف با دخالت در امور وقف و تصرّف در آن و تغییر شرطهایى که در صیغه وقف ذکر شده براى متولّى شرعى آن ایجاد مزاحمت کند، و آیا جایز است از متولّى بخواهد تا زمین موقوفه را به شخصى که متولّى، او را صالح نمى‏داند، تحویل دهد؟

پاسخ :
اداره امور وقف طبق آنچه که واقف در انشاء وقف مقرر کرده فقط بر عهده متولّى شرعى خاص است و اگر متولّى خاصى از طرف واقف نصب نشده باشد، اداره امور وقف بر عهده حاکم مسلمین است و کسى حق دخالت در آن را ندارد، همچنانکه کسى حتّى متولّى شرعى، حق تغییر وقف از جهت آن و همچنین تغییر و تبدیل شرایط مذکور در انشاء وقف را ندارد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی