دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

ولایت تصرّف براى حفظ و تعمیر و اصلاح و جمع‏آورى نذورات و تبرّعات مرقدهاى فرزندان ائمه(علیهم‌السلام) که در شهرها و روستاهاى ایران هستند و سالهاى زیادى بر آنها گذشته و وقف خاص هم نیستند و متولّى‏خاصى هم ندارند، با چه کسى است؟ آیا کسى حق دارد ادّعاى مالکیت زمین مرقد و حرم فرزندان ائمه(علیهم‌السلام) را که از زمانهاى قدیم محل دفن اموات بوده، بنماید؟

پاسخ :
تولیت بقاع مبارکه و اوقاف عام که متولّى خاصى ندارند با حاکم و ولىّ امر مسلمین است و این تولیت در حال حاضر به نماینده ولى فقیه در اداره اوقاف و امور خیریه واگذار شده است و زمین صحن و مرقد فرزندان ائمه(علیهم‌السلام) و حرم
ایشان که از زمانهاى گذشته براى دفن اموات مسلمانان در نظر گرفته شده، حکم وقف عام را دارد مگر آنکه خلاف آن از طریق شرعى نزد حاکم ثابت شود.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی