دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

عبارت زیر در وقفنامه‏اى آمده است: «در صیغه وقف شرط شده که هیأتى از عموم اهالى به عنوان هیأت امناء انتخاب شود.» آیا این عبارت دلالت بر تعیین انتخاب‏کنندگان مى‏کند؟ و بر فرض عدم دلالت بر تعیین انتخاب کنندگان، حق انتخاب هیأت امناء با چه کسانى است؟

پاسخ :
ظاهر عبارت مذکور، لزوم مشارکت عموم اهالى در انتخاب هیأت امناء مى‏باشد. به هر حال، اگر واقف در وقفش انتخاب‌کننده یا انتخاب‌کنندگانِ هیأت امنا را معیّن نکرده باشد، در صورتى که وقف متولّى خاصى داشته باشد، انتخاب هیأت امنا با اوست و در صورتى که چند متولّى خاص داشته باشد که با هم اختلاف‌نظر داشته باشند یا اصلاً از طرف واقف متولّى تعیین نشده باشد، باید در این مسأله به حاکم شرع رجوع شود.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی