دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

شخصى چندین سال قبل مغازه‏اى را قبل از تکمیل ساختمان آن اجاره نمود و پول سرقفلى آن را در همان زمان پرداخت کرد و سپس با اجازه مالک، آن را با پول اجاره همان مغازه تکمیل نمود و در طول مدّت اجاره، نصف ساختمان را با سند رسمى از مالک خرید و در حال حاضر مدّعى است که ساختمان مزبور وقف است و نائب تولیت هم ادّعا مى‏کند که باید سرقفلى آن دوباره پرداخت شود، حکم این مسأله چیست؟

پاسخ :
اگر وقف بودن زمین آن ساختمان، ثابت شود و یا مستأجر به آن اعتراف نماید، در این صورت هیچ‌یک از امتیازاتى که از مدّعى مالکیت زمین ساختمان موقوفه گرفته است اعتبارى ندارد، بلکه باید براى ادامه تصرّف در ساختمان مذکور قرارداد جدیدى با متولّى شرعى وقف منعقد نماید، و پول خود را مى‏تواند از کسى که ادّعاى مالکیّت داشته، پس بگیرد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی