دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

وقفنامه ملکى که مربوط به پانصد سال پیش است پیدا شده، آیا اکنون حکم به وقفیت آن ملک مى‏شود؟

پاسخ :
مجرّد سند وقف تا زمانى که موجب اطمینان به درستى مضمون آن نشود، حجت شرعى بر وقفیّت نیست، ولى اگر وقف بودن آن ملک بین مردم به‌خصوص افراد کهنسال شایع باشد، به‌طورى که مفید علم یا اطمینان به وقفیت آن شود و یا ذوالید به آن اقرار کند و یا احراز شود که در سابق با آن به عنوان وقف رفتار مى‏شده، ملک مزبور محکوم به وقفیّت است و به هر حال مرور زمان موجب خروج ملک موقوفه از وقفیّت نمى‏شود.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی