دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

در ساختمان یک مرکز آموزشى اطاقى وجود دارد که در حال حاضر از آن به‏عنوان آزمایشگاه آموزشى استفاده مى‏شود و زمین آن جزء قبرستان مجاور است که در سالهاى قبل از قبرستان جدا شده است، باتوجّه به اینکه قبرستان مجاور هنوز مورد استفاده قرار مى‏گیرد، معلّمان و دانش‏آموزانى که در آن آزمایشگاه نماز مى‏خوانند چه تکلیفى دارند؟

پاسخ :
تا زمانى که ثابت نشود که زمین آزمایشگاه براى دفن اموات وقف شده، نماز خواندن و سایر تصرّفات در آن اشکال ندارد، ولى اگر با دلیل معتبرى ثابت شود که فقط براى دفن اموات در آن، وقف شده، واجب است به حالت قبلى خود برگشت داده شده و براى دفن اموات تخلیه شود و تأسیسات ساخته شده در آن محکوم به غصب مى‏باشد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی