دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

اگر فردى زمین خود را براى مدّت معیّنى بر چیزى که وقف بر آن صحیح است حبس کند به این امید که بعد از انقضاء مدّت حبس به او برگردد، آیا زمین بعد از پایان مدّت به او بر مى‏گردد و او حق انتفاع از آن را مانند سایر املاکش دارد؟

پاسخ :
اگر زمین، ملک شرعىِ حبس‏کننده باشد و او آن را طبق موازین شرعى حبس کرده باشد، حبس محکوم به صحّت‏ است و آثار شرعى آن بر زمین مترتب مى‏شود و ملک بعد از انقضاء مدّت حبس به حبس‏کننده برمى‏گردد و مانند سایر املاک اوست بنا بر این منافع و نمائات آن براى اوست.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی