چهارشنبه، 16 اسفند 1391

پرسش :

آیا کسانی که شوهران شان فوت کرده اند یا شهید شده اند می توانند اعمال حج تمتع را انجام بدهند ؟

پاسخ :
بله این به توانایی جسمی و استطاعت مالی خودشان برمی گردد و اگر می توانند واجب است که این کار را انجام بدهند . در کتابهای فقهی آمده است که خانم باید امنیت داشته باشد یعنی وقتی برای اعمل حج می رود امنیت داشته باشد که در کشور ما کاروان ها با مدیریت خاصی افراد را به حج می برند و از این جهت مشکلی نیست . در کتابهای فقهی مطرح شده است که خانم باید با یک مرد محرمی به حج برود . این هم به امنیت بر می گردد . پس اگر خانم مستطیع شد و راه باز بود و می توانست اعمال حج را به جا بیاورد حج بر او واجب است . اگر می داند که امن و امان است و می تواند با کاروان برود و اعمال را انجام بدهد نیازی به محرم هم ندارد . اگر خانمی مستطیع شده ولی شوهرش هنوز مستطیع نشده و خانم نمی تواند صبر کند تا شوهرش هم مستطیع بشود می تواند به حج برود و اعمال را انجام بدهد .
منبع: ch3.ir