چهارشنبه، 16 اسفند 1391

پرسش :

پدر من فوت کرده است و به حج نرفته بود زیرا استطاعت مالی نداشته است . آیا واجب است که فرزندان به نیابت او حج انجام بدهند ؟

پاسخ :
چون ایشان در زمان زنده بودن مستطیع نشده اند و حج بر ایشان واجب نشده است و یا حتی ثبت نام کرده و نوبت ایشان نشده است ، بر ورثه واجب نیست که برای ایشان حج بجا بیاروند .مگر اینکه ایشان وصیت کرده باشد و ثلث اموالش بیشتر از حج باشد ولی اگر ثلث اموال کمتر از حج باشد و واجب الحج هم نبوده است ، برای حج اجازه ی ورثه را می خواهد. اگر فرد وارث صغیر نداشته باشد با اجازه ی ورثه خوب است که حجی برایش بجا بیاورند .
منبع: ch3.ir