يکشنبه، 20 اسفند 1391

پرسش :

بازی کردن با پاسور بدون اینکه قمار باشد برای سرگرمی چه حکمی دارد؟

پاسخ :
همه ی شما می دانید که یکی از کارهای حرام بزرگ در اسلام، بازی با ابزار و وسایل قمار است ، چه برای سرگرمی و چه برای برد و باخت باشد . استفاده از ابزار قمار فرقی نمی کند که برد و باخت مالی در آن باشد یا نباشد . آن چیزی که گفته اند بازی با آن در صورتی که برد و باخت در کار نباشد اشکالی ندارد ، استفاده و بازی با ابزار غیر قمار مانند فوتبال بازی کردن است . مثلاً دو تیم است و با هم فوتبال بازی می کنند در صورتی که برد و باخت نباشد جایز است . در آن هم اگر برد و باخت مالی باشد جایز نیست . ولی استفاده از ابزار قمار فرقی نمی کند. بازی با ابزار قمار حرام است ، چه برای سرگرمی باشد و چه برد و باخت مالی. پاسور نیز تا به حال معروف و مشهور بوده که از ابزار قمار به حساب می آید . اگر یک زمانی شخص مکلف یقین کند که پاسور دیگر جزو ابزار و وسایل قمار نیست ، بازی با آن حکم بازی فوتبال را پیدا می کند . اما آیا واقعاً چنین اطمینان و یقینی برای شما پیدا شده یا می شود. این دیگر مربوط به خود شما است و واگذار به شما می شود . بدانید که ما در برابر خدای بزرگ می خواهیم ادای تکلیف کنیم و پاسخگو باشیم . بنابراین اگر توانستید به چنین یقین و اطمینانی برسید مانعی ندارد.
منبع:ch3.ir

نظرات کاربران