سه‌شنبه، 22 اسفند 1391

پرسش :

کسی که فوت کرده و بدهکار است و مالی نیز ندارد آیا بر فرزندان او واجب است و برعهده ی آنها است که بدهی پدر را بپردازند یا شرعاً فرزندان بدهکار محسوب نمی شوند؟

پاسخ :
شرعاً برعهده ی فرزندان نیست . اما اینکه نوشته اند بدهکار است و مالی نیز ندارد ، ممکن است به اندازه ی تمام بدهی اموالی نداشته باشد اما به اندازه ی بخشی از آن دارد . مثلاً لباسی بر تن داشته است ، وسیله ی نقلیه ی ساده و یا اسباب و وسایل زندگی ساده ای داشته باشد ، اگر بدهی دارد همین وسایل را باید از بابت بدهی او بپردازند. نه اینکه این اموال را تقسیم کنند و بعد بگویند که پدر ما مقداری بدهی دارد و بدهی او نیز بر ما واجب نیست . بدهی میت از اموال پرداخته می شود ، اگر بتوان تمام آن را با استفاده از اموال پرداخت کرد و نشد هرچقدر که اموال دارد . اگربعد از پرداخت بدهی چیزی از اموال باقی ماند به ورثه می رسد . اگر هم باقی نماند دیگر چیزی نیست که به ورثه برسد .
منبع: www.ch3.ir