دوشنبه، 26 فروردين 1392

پرسش :

گفته شد خداوند به دلیل قدرت بی نهایت نمی تواندبا بندگان ناقص ارتباط برقرار کند. پس چگونه پیامبران به عنوان واسطه می توانند، مگر قدرت آنها از خداوند بالاتر است؟

پاسخ :
انسان ها متفاوت هستند گروهی در اوج ، گروهی در حضیض و گروهی ما بین اینها هستند. گروهی که در اوج هستند می توانند بدون واسطه با خدا مرتبط باشند که هم می توانند وحی را بگیرند و هم حاجات خود را بدون وسیله اخذ کنند ولی مابقی افراد چون از نظر استعداد پایین تر هستند لذا نیاز به واسطه دارند. خداوند فیض عام است ولی بهره مندی از آن در بین موجودات، شرایطی را لازم است.
ائمه خلیفة الله بالفعل هستند و مأموریت آنها از جانب خداوند تبدیل خلیفة الله های بالقوه به بالفعل است .پس این امر لازم است اما اینکه فردی بخواهد به خدا برسد و تنها از این راه استفاده بکند درست نیست .انسان می تواند راه های دیگری از جمله نماز و دعا برای رسیدن به هدف داشته باشد ولی در نهایت برای اینکه خداوند متعال انسان را پذیرا باشد ، ما انبیاء و اوصیای او را واسطه قرار می دهیم.