دوشنبه، 26 فروردين 1392

پرسش :

به علت مسافت زیاد، سعادت زیارت امامی را نداریم. اگر از لحاظ معنوی به یادشان باشیم آیا این هم زیارت محسوب می شود؟

پاسخ :
قطعاً همین طور خواهد بود. انسان پس از مرگ همچنان شنوا، بینا و آگاه با محدودیت های تعیین شده است. اما اولیای خدا فاقد این محدودیت ها و آگاه به همه ی احوال انسان ها هستند. روح پس از مرگ از بدن جدا می شود ولی آگاه به وضعیت بدن است. بنابراین چه از راه نزدیک و چه از راه دور زیارت کنیم ، می شنوند و پاسخ می دهند . در روایات هم توصیه شده که اگر نمی توانید به زیارت امام حسین (ع) روید، به پشت بام بروید و از همان دور رو به قبله به حضرت سلام دهید . در اسلام، بحثی در خصوص تقدم زمانی و مکانی بیان شده یعنی زمان ها و مکان های مقدس مثل شب قدر و مساجد داریم . در هر زمان اگر دعای خالصانه کنیم خداوند جواب می دهد ولی در این شب به دلیل تقدس زمانی که دارد از شأنیت بیشتری برخوردار است. نکته ای که حائز اهمیّت است این است که به دلیل مورد قبول بودن زیارت از راه دور ، این نباید بهانه ای برای نرفتن و از نزدیک زیارت نکردن باشد چرا که باید برای صیقل روح و برخورداری از اجر مضاعف به زیارت در مکان های دور رویم . از پیامبر اسلام روایتی در این زمینه وجود دارد مبنی بر این که :" با فضیلت ترین عمل ها آن است که از همه سخت تر باشد ."