دوشنبه، 26 فروردين 1392

پرسش :

در روایات به صدقه دادن سفارش فراوانی شده است . اگر بلایی سر انسان بیاید پس صدقه دادن چه معنایی پیدا می‌کند یعنی اگر صدقه اثر ندارد چرا بر دادن آن توصیه شده و اگر دفع بلا شود آیا غلبه اراده مخلوق به خالق نیست؟

پاسخ :
عالم نظام قانون و اسباب و مسببات است . از امام (ع) در مورد این جریان سوال شد که آیا صدقه در قضا و قدر الهی تاثیری دارد؟ امام(ع) ساده پاسخ دادند که خود صدقه دادن هم جز قضا و قدر است لذا خدا عالم را این‌گونه قرار داده که چون انسان دارای اختیار است با اختیار خود برخی کارها را انجام دهد و باید فراموش نکرد که همه‌ی این‌ها به اذن خداوند و با قدرت الهی است .هستی در اختیار خداوند است و همگان از آن استفاده می‌کنند، خداوند سبیت صدقه را در آن قرار داده است.انسان باید قابلیتی در خود ایجاد کند که فاعلیت خدا که موجب سبب سازی و سبب سوزی می‌شود را جذب کند. بنابراین می‌توان به وسیله‌ی صدقه دفع بلا کرد و مشکلات را رفع کرد.