دوشنبه، 26 فروردين 1392

پرسش :

اسلام دین آسان‌گیری است پس چرا گفته می‌شود هر کس مشکلات بیشتر داشته باشد، مورد حب قرار گرفته است ؟ سخت‌ترین و طولانی ترین امتحان چیست؟

پاسخ :
در پاسخ به سوال اول باید گفت، مشکلات تحمیل شده از سوی جامعه است البته به نوعی هم می‌تواند بلا باشد.بلاهایی که از جانب خداوند می‌آید نه آنکه خود باعث آن بوده‌ایم،به خاطر دوست داشتن بیش از حد خداوند به بنده است. علاوه بر این هر کس متناسب با شرایط زندگی دچار مشکلاتی از جمله، فقر، بیماری و انواع گرفتاری می شود که هر یک در جایگاه خود سخت و دشوار است که در این شرایط باید ایمان خود را حفظ و به خدا توکل کند. لذا فلسفه امتحان نه مورد است:1) توبه و بازگشت به حق 2) خالص کردن مومنان 3)ظاهر ساختن باطن انسان 4) شناخته شدن نیکوتران 5) مشخص کردن میزان صداقت 6) سنجش میزان صبر به سختی‌ها 7) شناخته شدن مجاهدان از غیر مجاهدان 8) دستیابی به تقوا 9) مشخص شدن شاکر و ناسپاس. مصادیق امتحان و ابتلا هم عبارتند از: مال ، فرزند، انبیاء، جهاد، وفای به عهد، شجره‌ی ملعونه، زینت‌های دنیوی، شیطان، نجوای با پیامبر، دشواری‌ها، پیروزی در جنگ، شکست در جنگ، نعمت‌های فراوان و جنگ به صورت کلی برای اهداف الهی.