سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

چرا خداوند تکلیف را بر دوش انسان گذاشته است ولی حیوانات تکلیفی ندارند ؟

پاسخ :
خدا مخلوقات زیادی را آفریده است . خدا به کسی بدهکار نبوده است که به هر مخلوقی هر چه داد به مخلوق دیگری هم عطا بکند. خلقت او تفضل و عطا است . این عطا در مراحل مختلف صورت می گیرد . اگر کسی از منزل بیرون بیاید و به گدای اول هزار تومان بدهد و به گدای دومی پنج هزار تومان بدهد ، این فرد به گدای دومی جفا نکرده است بلکه به دومی عطای بیشتری کرده است . در قرآن داریم : خداوند نسبت به مردم فضل دارد . در قرآن داریم که فضل خداوند به پیامبر مساوی با فضل به دیگران نیست و بالاتر است . خداوند در درجات و به شکلهای مختلف مخلوق آفریده است و همه سر بر آستان عبودیت او دارند . در قرآن می فرماید : زمین و آسمانهای هفت گانه خدارا تسبیح می کنند . اما شما تسبیح موجودات را نمی فهمید. خدا می خواست موجودی مثل انسان خلق کند و به او هوای نفس بدهد و نورانیت توحید را هم در وجودش قرار بدهد و بعد او را وارد دنیا بکند . در عالم ذر هم به انسان گفتند که این مشکلات هم هست . انسان آنرا قبول کرد و آمد . این دوره مخصوص انسان است حتی ما نمی دانیم که فرشتگان هم چنین دوره ای را داشته اند یا خیر .