سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

وقتی فردی می میرد و او را داخل قبر می گذارند ، آیا داخل آن قبر است که نکیر و منکر می آیند و از او سوال و جواب می کنند ؟

پاسخ :
ما همه چیز را با زندگی دنیایی خودمان قیاس می کنیم و این باعث سوء تفاهم می شود . هر توضیحی که داده شده بخاطر این است که برای ما ملموس باشد . شما هر قدر بخواهید برای جنین دنیا را تعریف بکنید نمی توانید . اگر شما برای جنین از رنگ های و طبیعت و شعر این دنیا بگویید ، او نمی فهمد .شما باید طوری برای او تعریف بکنید که بفهمد . چیزهایی که برای ما گفته شده در قالبی است که ما آنرا بفهمیم . تعریف هایی که گفته شده معنایش این نیست که همان چیز هایی است که ما تصور می کنیم . سوال و جواب که بین انسان و ملائکه اتفاق می افتد دقیقا همان سوال وجواب دنیایی نیست . دنیای برزخ را عالم قبر هم می گویند زیرا دنیای قبر برای ما ملموس تر است . اگر کسی در اثر حادثه ای بدنش از بین رفت ، بدن معنوی او از بین نمی رود .