سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

چرا در قرآن یک جا قبض روح را به خدا نسبت داده است و در جای دیگری آنرا به فرشتگان نسبت داده است ؟

پاسخ :
این سلسله مراتب است . هر چیزی که در این عالم اتفاق می افتد به دستور خداوند است . خداوند است که باران را می فرستد یعنی خدا است که این سلسله ابر و باد و ... را نگه می دارد . پس می گویید : خدا قبض روح می کند . ملک الموت یک ملک نیست بلکه هزاران ملک است که این کار را انجام می دهند منتها یک ملک است که فرماندهی می کند که به آن حضرت عزرائیل می گویند که ما به دید غضب به این مَلک نگاه می کنیم . مثلا می گویند که پادشاه فلان کار را کرد . خود پادشاه آن کار را نمی کند بلکه دستور می دهد تا آن را انجام بدهد . ملائکی که روح را قبض می کنند تحت فرمان ملک الموت کار می کنند .