سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

مگر دین مسئله اش انسان نیست ؟ اومانیسم هم مسئله اش انسان است و دموکراسی هم دارد .

پاسخ :
اومانیسم دفاع کرد که انسان باید محور باشد . با انحرافی که در تاریخ صورت گرفت باعث شد که انسان به سمت اومانیسم برود. اسلام انسان را محور قرار داده است و خدا هم به کمک انسان آمد است . بعضی ها می گویند که ما نباید بحث اومانیسم اسلامی را مطرح بکنیم . ولی اعتقاد من عکس این است . وقتی ما به آیات و روایات نگاه می کنیم ، خدا را بی نیاز معرفی می کند و خدا به کمک این انسان آمده است . دین نیاز این انسان است که آمده در کنار این انسان باشد ، پیامبران را فرستاده تا به این انسان کمک بکنند تا بتواند مسیر تکامل خودش را پیدا بکند . بنابراین انسان می تواند محور باشد . ما در دنیای امروز که بحث انسان ، حق ،آزادی و حاکمیت انسان مطرح است ، جامعه ی ما این قابلیت را دارد که از همین زاویه وارد بشویم و از اسلام دفاع کنیم .