سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

قبل از اینکه ما به وارد دنیا بشوییم کجا بودیم؟ اساس خلقت انسان از کجا نشات گرفته است ؟

پاسخ :
ما پذیرفته ایم که انسانی شناسی ما مبتنی بر اعتقادتی باشد که ما داریم . ما وجود خداوند حکیم و عالم را قبول کرده ایم . دایره ی عقل محدود است وبا حواس نمی شود اینها را پاسخ گفت . صحبت از عالم زر شده است ولی اینکه ما قبلا در این عالم زر حضور داشته ایم و روح های خلق شده بعدا به بدن منتقل شدند است یا خیر؟ بعضی از فلاسفه یونان هم به چنین وضعیتی رسیده اند . در روایات کسی از ما سوال نکرده که می خواهید وارد دنیا بشوید یا نه . در مورد اینکه خدا از انسان پیمان گرفته که عبودیت را می پذیرد یا خیر ، اختلاف هست . خداوند انسان را بگونه ای طراحی کرده است که در حالت عادی که هنوز آلوده به دنیا و شهوات نشده ، خودشان وجود خدا را اعلام می کنند زیرا خدا ما را خدا اگاه خلق مان کرده است . خدا می فرماید ما به انسان گفتیم به خودت نگاه کن ،اَلَستُ برَبکم . انسان در آیینه ی وجود خودش این را دید .