سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا انسان از حضرت آدم تا کنون به تدریج تکامل یافته یا این تکامل نهفته بوده و الان ظهور پیدا کرده است؟

پاسخ :
قطعاً علم ، استدلال ، بحث ، مطالعه و ابزارهای آشنایی انسان با مسائل علمی خیلی موثر است . ولی انسان یک بخش ثابت دارد که از اول بوده و ما هم به همان صورت هستیم . این بخش ، قسمت فطری ما است . یک بخش های متغیری انسان داردو نیازها متفاوت است . در سوره ی واقعه داریم که تعداد زیادی از سابقون از انسان های اول بودند و در آخر تعداد کسانی که جزو سابقون می شوند کمتر هستند . یعنی این ابزارها از لحاظ معنویت انسان را رشد نمی دهند . حتی ممکن است موجب انحطاط هم بشوند . یکی از نکته هایی که شهید مطهری به آن توجه دارند این است که ما باید بررسی کنیم که انسان از لحاظ ابزار تکامل پیدا کرده است . خیلی از مسائل الان راحت شده اما آیا از لحاظ انسانی این اتفاق افتاده است ؟ امروزه با ابزارهایی جنایت هایی بشر انجام می دهد که اصلاٌ به ذهن نمی رسد .