سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

حداقل آگاهی که در زمان امام حسین(ع) بوده بیش از زمان پیامبر است، حضرت محمد(ص) از هیچ آغاز کردند و مهاجرین را با خود همراه کردند و در سخت‌ترین شرایط در مدینه زندگی کردند. چطور پیامبر توانستند این تأثیرگذاری را داشته باشند اما امام حسین(ع) نتوانستند؟

پاسخ :
تعالیم و زحمات پیامبر بعد از رحلت ایشان و به ویژه بعد از صلح امام حسن(ع) و حاکمیت بنی امیه به قدری رنگ باخت و بنی امیه به عنوان اینکه ما جانشینان پیامبر هستیم توانستند برافکار و اذهان مردم تسلط پیدا کنند. چنان مردم را از نظر فکری و روانی با خرج کردن اموال فراوان تحت کنترل قرار داده بودند که این تباهی‌ها در درونشان پیش آمد.