چهارشنبه، 11 ارديبهشت 1392

پرسش :

خداوند خود داناست که بیشتر مردم در برابر غرایز شهوانی آسیب پذیر هستند پس چرا آن را در وجود آدم قرار داده که بعد او را مورد مؤاخذه قرار بدهد ؟

پاسخ :
این غرایزی که خدا در وجود انسان قرار داده می‌تواند موتور کمال او، بقای نسل و حفاظت از خود باشد. اگر انسان حب نفس و حب بقا نداشته باشد نمی‌تواند مسیر کمال را طی کند ، ولیکن با وجود این غریزه گاهی انسان به سوء اختیار خود در بهره‌برداری از این غرایز حد و مرزها را می شکند مثل این است که دست فردی چاقو می دهند تا میوه‌ای تناول کند که دست خود را می برد . پس باید شاکی شود چرا چاقو به دست من داده شد؟ آنچه که خداوند در وجود انسان قرار داده، از حواس ظاهری، حواس درونی و غرایز برای کمال انسان چه جسمی و چه روحی است که ما باید در برابر همه ی اینها شاکر باشیم. کار تربیت، آموختن درست استفاده کردن از این غریزه است و راه صحیح پیش گرفتن در استفاده صحیح از آن است.