چهارشنبه، 11 ارديبهشت 1392

پرسش :

روایات بسیاری برای توبه وجود دارد . آیا این خود راهی برای ترویج گناه نیست؟.

پاسخ :
اگر اطبا دارویی برای درمان قطعی نوعی بیماری‌ کشف کنند آیا انسان به سوی آن بیماری می رود تا با آن دارو درمان شود؟ معنای آیات و روایات توبه به این معنی نیست که اجازه گناه کردن صادر شده، چه بسا انسان بعد از گناه موفق به توبه نشود . نکته مهم این است که توبه امری سهل و آسان نیست. شخصی در محضر حضرت امیر (ع) استغفار کرد، حضرت فرمودند که " آیا می دانی توبه چقدر سخت است؟ فقط گفتن یک استغفار توبه نیست بلکه باید پشیمان بشوی و عزم بر ترک آن عمل خطا داشته باشی." توبه، بابی است که اگر فردی گناهکار شد خداوند دری به نام توبه باز کرده است. قوری بند زده هم، توان دم کردن چای را دارد اما قوری نشکسته و سالم زیباتر است یا بند زده؟ بنابراین مقام کسی که گناه نمی‌کند با کسی که توبه کرده یکی نخواهد بود.