چهارشنبه، 11 ارديبهشت 1392

پرسش :

خداوند در قرآن می فرمایند: " توبه کنید". چرا توبه انسان مرتد یعنی کسی که ایمان داشته سپس کافر شده ، پذیرفته نیست؟ .

پاسخ :
ابتدا باید مرتد از نظر مفهوم و مصداق روشن شود . سپس ببینیم چرا توبه وی قابل قبول نیست. مرتد به معنای کسی که از دین خود بازگشته می باشد. مرتد کسی است که به هیچ عنوان زیر بار حق نمی‌رود نه کسی که شبه‌ای برایش به وجود آمده . حتی به زیر بار نرفتن ، خود جنبه‌ای اجتماعی می‌دهد . چنین انسانی مجازات سختی در پیش روی خود دارد. در اصل یک مفسد است که اندیشه‌ای آزاد را دنبال نمی‌کند بلکه مثل یک ویروس به جان جامعه افتاده است. در رابطه با توبه مرتد، هیچ مانعی برای توبه مرتد وجود ندارد ، توبه‌ای که گفته شده قابل قبول نیست منظور در دنیا قابل قبول نیست نه در آخرت. در دنیا باید برخورد شدیدی با وی صورت بگیرد و باید عنصر فاسد از جامعه جمع کنند ولی اگر واقعاً بین خود و خدا توبه کرده، قطعاً پذیرفته خواهد شد.