شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

گروهی بر این باورند که راه‌های رسیدن به خدا گوناگون است، حال چرا باید این راه‌ها،خط‌ کشی شود و معیار این خط کشی چیست؟

پاسخ :
فرض کنید قصد شمال رفتن را دارید که این مسیر دارای چند جاده است. شما بیان کنید این خط کشی و جاده‌هایی که وجود دارد را قبول ندارم و می‌خواهم از داخل کوه بروم آیا عاقلانه است؟ انسان اگر از لحاظ منطقی سالم باشد به هیچ عنوان خارج از خط و مرز مشخص شده عمل نمی‌کند. آیت الله بهجت می‌فرمودند: "اگر راهی برای رسیدن به خدا غیر از راه‌هایی که علما و انبیاء گفته‌اند،وجود داشت،خدا نمی‌توانست آن را از طریق پیامبر(ص) به انسان انتقال دهد"؟ ما منکر راه‌های مختلف رسیدن به خدا نمی‌شویم اما بسیاری از راه‌ها با توجه به این نکته که در سوره عرفات آیه 11 شیطان قسم خورده که سر صراط مستقیم بنشیند و بندگان را منحرف کند. با توجه به این‌که دشمنی به نام شیطان داریم و یک سری راه که انبیا برای رسیدن به خدا برای انسان معرفی کرده‌اند، چرا باید این راه‌ها رها شود؟ اکثر قریب به یقین رهبران این فرقه‌ها انسان‌های فاقد تحصیلات و دانش هستند.در قرآن واژه صراط و سبیل به معنای راه آمده که صراط فقط به صورت مفرد استفاده شده ولی سبیل با تعبیر سبول هم بیان شده ، صراط به معنی بزرگراه است که انبیاء آن بزرگراه را به بشر نشان داده‌اند حال در مسیر بزرگ هر فردی از لاین‌های مختلف عبور و مرور می‌کند لذا هر کس خط سیر خود را دارد ولی مهم این است که هر کس از مسیر معرفی شده خدا به واسطه انبیاء خارج شود، دیگر در راه نیست و بی راهه را طی می‌کند. بنابراین با وجود راه‌های مختلف چارچوب کلی مسیر را نباید فراموش کرد و آن را کنار گذاشت.