شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا مسئله ی شیطان می تواند دستاویزی برای جرم و جنایت در دنیا باشد ؟

پاسخ :
خیر . وقتی قرآن کریم داستان محاکمه ی شیطان را در قیامت نقل می کند ، می فرماید که وقتی صحنه ی قیامت بپا می شود ، تبهکاران و ظالمان تا شیطان را می بینند به سوی او هجوم می آورند و با فریاد به او حمله می کنند و می گویند که تو باعث شدی که ما گرفتار بشویم . شیطان با جسارت و صلابت در مقابل آنها می ایستد و می گوید که من فقط شما را به تبهکاری دعوت کردم و من هیچ گاه بر شما سلطه ای نداشتم . خدا شما را دعوت به خوبی ها ، خیرات ، کارهای پسندیده و انسانی کرد و من شما را دعوت به کارهای ناشایست کردم . شما دعوت حق را زیر پا گذاشتید و دعوت من را پذیرفتید .پس خودتان را ملامت کنید . چرا من را ملامت می کنید ؟ شما می دانستید که دعوت خدا راست و دعوت من دروغین است ، چرا به دنبال من راه افتادید ؟ در اینجا مجرمان جوابی ندارند که به شیطان بدهند . اساسا خدا این دو مسیر را در جلوی انسان گذاشت . می فرماید : ما شاه راههای سعادت و شقاوت را به انسان نشان دادیم . خدا خوبی ها را به ما الهام کرد که جزو فطرت ماست و بدی ها را هم الهام کرد زیرا فطرت ما اصلا آنرا نمی پذیرد و برای ما ناشناخته است. شیطان به همان میزان که وسوسه و ترغیب می کند گناهکار است . گاهی در محاکم قضایی می گویند که سبب اقوای از مباشر است . یک وقت کسی قتلی را مرتکب می شود ولی کسی که تحریک می کند و سبب است قویتر از مباشر است . هر دو باید پاسخگو باشند .