شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا این ادعا درست است که سجده نکردن شیطان بر آدم یک حرکت نمایشی است که خدا آنرا برای عبرت انسان گذاشته است ؟

پاسخ :
تمرد و عصیانگری شیطان یک واقعیت است و اینکه شیطان بعد از این عصیانگری بعنوان یک قطب منفی در همه ی عالم مطرح می شود مسئله ی دیگری است و اینکه همیشه قطب مثبت و منفی باید در مقابل هم باشند تا تعادل واقع بشود و انتخاب آسان بشود و معنای اختیارخودش را نشان بدهد مسئله ی دیگری است. اگر انسان حق انتخاب داشته باشد کامل تر است .پس ما از ملائکه کامل تر هسیتم زیرا حق انتخاب داریم. ما با اختیار خودمان مسیر به سوی حق را انتخاب می کنیم . بخاطر همین انسان گل سرسبد آفرینش می شود و کار به جایی می رسد که ملائک خادم انسانهایی مثل انبیاء و اولیاء و معصومین می شوند . خدا عالم را برای انسان خلق کرده است و ملائک مدبرات خلق این عالم هستند .پس همه ی آنها در خدمت آدم هستند .شیطان خودش راهزنی را انتخاب کرد و پسندید . و چون آن پیشینه را داشت خدا به او مهلت داد . داریم که ما به شیطان فرصت دادیم که شما انسانها را بشناسیم یعنی شیطان سگ تربیت شده ی دستگاه خدا شد . خدا در سوره ی مریم آیه 83 می فرماید: ما شیاطین را بسمت کافرین و منافقان فرستادیم تا آنها را بیازارند و زندگی را بر آنها تلخ کنند .