شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

شما فرمودید که شیطان سگ دست آموز خداست. بعضی ها این را رد کره اند که این چه استنادی دارد . تبیین بفرمایید .

پاسخ :
اساس عالم آفرینش بر اساس تعادل است . امام صادق (ع) می فرماید که اساس آفرینش بر موازنه است . در مسئله ی سلوک انسان به سوی خدا و استحقاق او برای رسیدن به رضوان الهی و دریافت نعمت های بی پایان بهشت ، انسان باید از یک مرحله ی آزمون و خطا بگذرد . و طبیعی است که این آزمون باید عادلانه برقرار بشود . فضا ، فضای مناسبی باشد ، ابزار برای انتخاب صحیح و خطا وجود داشته باشد تا هر کسی نشان بدهد که برای رسیدن به رضوان الهی چقدر تلاش کرده است . اگر ما در این عامل فقط عقل را بعنوان یک پیامبر درونی داشتیم و انبیاء و اولیای الهی را بعنوان چراغ های بیرونی در اختیار داشتیم ، برای اینکه به رضوان الهی برسیم راه دشواری در پیش نداشتیم . همه ی انسانها خوب می شدند و همه ادعای دوستی با خدا را می کردند و در اینجا دیگر فرقی بین طیب و خبیث یا انسانهای خوش طینت و بد طینت یا انسانهای با سعادت و شقی وجود نداشت. یک ابزاری باید وجود داشته باشد که این آزمون را عادلانه برقرار بکند . ما در همه ی آزمون های دنیا می بینم که مسیرهای سختی را در مقابل کسانی که می خواهند راه را طی بکنند قرار می دهند . کسی که بتواند از این موانع به آسانی و سرعت عبور بکند زودتر به خط سرعت می رسد . شیطان هم یکی از این ابزارها در آزمون الهی است . اساسا خلقت شیطان و مسیری که در ادامه ی زندگی به آن رسید ، ابزاری برای ابتلاء انسان و سنگ محکی برای انسان شد . فتنه یعنی محک سنجش . خدا می فرماید : آیا شما نمی بیند که شیاطین را به سراغ کافران فرستادیم تا آنها را بیازارند ؟ ما در عالم دو تا سرپرستی بیشتر نداریم . یعنی ما دو حزب بیشتر نداریم و انسان ناچار است که یکی از این پرچم ها را انتخاب بکند . یکی حزب خدا و یکی حزب شیطان است . الان نظام آموزشی خانواده بالاترین نظام آموزشی عالم است . آنهایی که در تحت سرپرستی خانواده هستند در یک فضای امن و سالمی زندگی می کنند و زمینه ی پرورش جسمی و روحی آنها در خانواده وجود دارد . حالا اگر بچه ای بخواهد ولایت پدر و مادر را زیر سوال ببرد و از خانه فرار کند و شب به خانه نیاید ، وقتی یک دختر یا پسر جوان از تحت سرپرستی خانواده جدا می شود ، گرفتار سرپرستی راهزن ها و باندهای انحرافی قرار خواهد گرفت . انسانی که از چتر ولایت خدا خارج می شود و سرپرستی خدا را رها می کنم طبعا گرفتار باندهای قاچاق و انحراف خواهد شود و تحت سرپرستی شیطان در می آید. قرآن می فرماید : کافران فکر نکنند که از بقیه جلو افتاده اند. آنهایی که مشرک شده اند گویی سقوط آزاد کرده اند . شیطان که به دره ی جهنم سقوط کرد آنها را هم با خودش می برد . وقتی شیطان خودش از لذت عشق بازی با خدا و رحمت حق محروم شد ، کافران را هم از این نعمت بزرگ هستی محروم می کند . قرآن می فرماید : کسی که از بندگی ما دست می کشد و تحت ولایت شیطان می رود ، دنیای او پر از اضطراب و استرس است .