شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

ابزارهای نفوذ شیطان و مسیر آن در انسانها چیست ؟ اینکه شیطان در نزد بعضی از عرفا بعنوان موحد شناخته می شود درست است ؟

پاسخ :
ابلیس یا شیطان یکی از نابغه ترین موجودات عالم است و الان بعد از حجت خدا که علم به همه ی موجودات امکانی دارد و بخاطر همین خلیفةالله است ، شاید عالم تر از شیطان در عالم نداشته باشیم . شاعر عرب می گوید : اگر علم بدون اخلاق ، تقوا و معرفت ارزش داشت قطعا شیطان افضل ترین مخلوقات خدا می شد . شیطان به معنایی حق استادی به گردن همه ی ما دارد . شیطان در هر علمی با همان اصلاحات فنی ، متخصص را می فریبد. پزشک را در همان رشته ی خودش دچار خطا می کند . مهندس آرشیتکت را در چارچوب مهندسی او ، به خطا وادار می کند . یک فقیه ربانی را در همان نکات فقهی می فریبد . شیطان یک عارف سالک دلسوخته را از چارچوب خودش وارد می شود و به او نمی گوید که بیا شراب بخور . او ضعف افراد را خوب می شناسد . او به ضعف آدم هم پی برد زیرا آدم به آل عبا غبطه برد و شیطان هم از همان نقطه نسبت به شجرة ممنوعه او را فریب داد . شیطان از نقطه ضعف ها ، عقده ها و کمبود ها وارد می شود . کسی که عقده ی مال دارد شیطان از همان راه او را می فریبد . به تعبیر قرآن مهمترین بخش کار شیطان این است که قوه ی خیال ما را تحریک می کند . مهمترین کاری که ما می توانیم در مقابل شیطان بکنیم این است که قوه ی عاقله ی خودمان را از اسارت قوه ی خیال بیرون بیاوریم .