شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

شیطان چطور سپاهی فراهم کرده و به گمراهی انسانها می پردازد ؟ مگر عبادتهای طولانی شیطان مغرضانه نبوده است پس چطور در مقامی بالاتر نزد خدا دست یافته است ؟

پاسخ :
شیطان اولین کسی بود که در مقابل دستگاه ربوبی حضرت حق قدعلم کرد و راه تمرد را در پیش گرفت اما آخرین فرد نبود. در قرآن داریم که شیطان به حضرت حق گفت که من تنها کسی نیستم که در مقابل حکم تو ایستاده ام و من می خواهم که تو به من فرصت بدهی تا همین آدمی که تو به من ترجیح دادی را افسار بزنم . من به تو ثابت خواهم کرد که فرزندان او شایستگی این همه تکریم را ندارند . البته شیطان تلاش زیادی کرد و این را در دستگاه الهی ثابت کرد و خودش هم گفت که اکثر انسانهایی که تو می خواهی آنها خلیفه باشند شکر تو را بجا نخواهند آورد . شیطان اولین متمرد در مقابل خدا بود اما آخرین نفر هم نیست . قرآن می فرماید : شیطان الگویی است برای کسانی که می خواهند در مقابل خدا بایستند و به جبهه شیطان بروند. علم خداوند از همه موجودات عالم بالاتر است و در ابتدا و وسط خلقت و انتهای خلقت از اسراری آگاه است که موجودات از آن آگاه نیستند . با اینکه فرشتگان مدبران امر هستند و همه چیز را در عالم آنها می چرخانند ولی آنها هم علم شان نسبت به ابلیس ناقص بود . آنها ظاهر ابلیس را می دیدند و فکر می کردند که او خیلی با مقاومت ، توانمند است و آنها وقتی عبادتهای شش هزار ساله او که گاهی گفته می شود که کل عبادات او چند رکعت نماز بوده است را می دیدند ، تعجب می کردند اما خداوند می دانست که او چه موجودی است و از درون دل او خبر داشت. گاهی فرد منافق سی سال کنار مسجد می نشیند و عبادت می کند و تصور بسیار مثبتی برای همه ایجاد می کند اما به محض اینکه فرصت پیدا می کند موج عظیمی از اختلاف را بر می انگیزد . ما در انقلاب های دنیا و خودمان هم می توانیم این را مشاهده بکنیم . ابلیس چنین موجودی بود . خدا می دانست که هدف او از این عبادت های برای عشق به خدا نیست بلکه برای چیز دیگری است . مثل کسی که نماز می خواند که دنیای بهتری داشته باشد .