شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

شیطان بصورت مادی ظاهر نمی شود پس حضرت ابراهیم بر چه چیزی رمل جمرات کردند ؟

پاسخ :
شیطان از جنس جن است یعنی موجودی مادی است ولی جسم لطیفی دارد . از نظر فلسفی به ما جسم عنصری خاکی یا جسم کثیف می گویند یعنی ما مشاهده می شویم. هوا و اکسیژن هم جسم است ولی جسم لطیف است و دیده نمی شود . جن ها دارای جسم مادی هستند ولی چون جسم شفاف و روانی دارند می توانند به اشکال مختلف در بیایند . و ابلیس از خدا خواست که بتواند به اشکال مختلف ظاهر بشود. لذا شیطان به اشکال مختلف ظاهر می شود. در روایات داریم که وقتی سران مشرکین مکه جمع شدند که پیامبر را به قتل برسانند هر کسی یک نظری داد . همه دیدند که یک پیرمرد شیخ نجدی نورانی گوشه ای نشسته و حرفهای همه را گوش می دهد و بعد او نظر داد که برای ترور پیامبر از هر قبیله ای یک نفر انتخاب بشود که خون پیامبر به گردن همه بیفتد . بعد همه این نظر را پذیرفتند . در داستان برسیسای عابد شیطان به شکل انسان ظاهر شد . قرآن می فرماید که برسیسای عابد به نقطه ای رسیده بود که مستجاب الدعوة شده بود و وقتی دختر پادشاه به دست او شفا پیدا می کند و شب در صومعه ی برسیسا می ماند ، شیطان مجسم می شود و او را می فریبد و بعد در قالب انسانی در می آید و به برادران آن دختر می گوید که برسیسای عابد خواهر شما را به قتل رسانده است . شیطان می تواند در قالب انسان و حیوان خودش را مجسم بکند . او فقط نمی تواند به اشکال انبیاء و معصومین در بیاید.