شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

چه تفاوت بین اختیار شیطان با اختیار انسان وجود دارد که انسان اشرف مخلوقات شد ولی شیطان نشد ؟

پاسخ :
این سوال برای ملائک و اجنه هم پیش آمد که چه تفاوتی وجود دارد ؟ اگر بحث عبودیت ، تسبیح و ایمان در روی زمین است ما هم اینها را داریم . انسان علاوه بر اینکه ویژگی های ملائک و اجنه را داشت که از اختیار برخوردار بود ، از یک استعداد و توانایی بالاتر از آنها نیز برخوردار بود و بخاطرهمین انسان توانست به مقام خلیفة اللهی برسد . شاهد آن هم آزمونی است که خدا در مرحله ی اول بیان می کند . انسان این استعداد را دارد که خداوند بی واسطه تمام علوم عالم را به انسان تعلیم بدهد و انسان آنها را سریع می گیرد و اسماء عالم را به ملائکه عرضه می کند که اینها چه چیزی هستند ، حقیقت ، آسمان ،زمین ، دریا و نور چیست ؟ خدا به انسان می گوید که به فرشتگان گزارش بدهد . پس برای ملائک معلوم شد که انسان از نظر علم و معرفتی برخوردار است که می تواند به مقام خلیفة اللهی برسد . عبادت تنها نمی تواند انسان را به مقام بالا برساند زیرا اول دین معرفت الهی است و عبادتی که با معرفت بیشتر و شناخت عمیق تر باشد عبادت بالاتری می شود.