دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا درست است که بگوییم دین مجموعه ای از سلوک ،باورها وآئین ها است که یک انسان به آن پیوند خورده است . اما دین اسلام دین زندگی است ؟

پاسخ :
اقتضای هر دینی است که در شئون مختلف زندگی وارد شود . اما بحث بر سر این موضوع است که چقدر شما دیندار هستید و دین را جدی می گیرید. در یک زمانی مسیحیت همه کاره بود . بعد کم کم مشکلاتی پیش آمد که جامعه ی مسیحی از مسیحیت دور شد و آن را محدود کرد . امروزه افراد می گویند که ما اینقدر التزام به دین را نمی پذیریم . اما در پانصد سال قبل تقریباً همه ی جوامع ، جوامع دینی بودند به معنای عام کلمه نه به معنای خاص اسلام. یعنی هرجامعه ای یک دینی داشت و آن دین برنامه ی زندگی او را رقم میزد . خیلی از افراد معتقد هستند که مدرنیته نیز یک دین است . یعنی یک سبک زندگی آورده و به آن شکل می دهد . آن چیزی که مهم است این است که چرا یک دین و چگونه به سراغ آن برویم . و اصلاً چرا ما به سراغ دین می رویم ؟