دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

دو دیدگاه در رابطه با دین عموماً وجود دارد، برخی معتقدند دین، چارچوب‌هایی را تبیین می‌کند که باید با اقتضای زمان و مکان آنها را دریافت کرد و زندگی خود را با عقل خود سامان داد و دیدگاه دیگری قائل به این است که دین، در تمام شئون برنامه دارد و صرفاً چارچوب نیست، کدام دیدگاه درست است؟

پاسخ :
اصولاً دیدگاه دوم درست‌تر از دیدگاه اول است به این معنی که دین قدرت ارائه مدل برای همه ی ابعاد زندگی را داراست اما به این معنا نیست که دین یک برنامه از قبل نوشته شده در اختیار بشر قرار می‌دهد بلکه به این معنی است که دین دارای این ظرفیت است که مردم در موقعیت‌ها و شرایط زمانی و مکانی مختلف به سراغ دین بروند و به کمک و مدد آن برای زندگی خود برنامه‌ ریزی کنند.