دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

مطلبی را بیان کردید که گروهی نسبت به آن نقد داشتند. فرمودید: در دوره‌ی پیامبر (ص) عالی‌ترین الگوی حکومتی توسط پیامبر ارائه شد که اذعان داشتید برخی تئوریسین‌های غربی هم بر این موضوع اتفاق نظر دارند. کدام یک از تئوریسین‌ها با این دید موافق‌اند؟

پاسخ :
کسی که آشنای با ادبیات غربی در زمینه ی اسلام باشد می‌داند در این زمینه شواهد بسیاری وجود دارد. یک نمونه از این شواهد، اسلام‌شناس معاصری به‌ نام جان اسپوزیتو که خود مسلمان نیست بلکه کاتولیک است، کتاب‌های فراوانی به چاپ رسانده است. یکی از کتاب‌های ایشان که به زبان انگلیسی نوشته شده و به فارسی ترجمه نشده، به نام اسلام راه راست، است. در این کتاب، بررسی تاریخی، کلامی و اعتقادی در باب اسلام و جهان اسلام شده است. این کتاب به زیبایی دستاوردهای اسلام در تاریخ را بیان کرده است و نشان می‌دهد که پیام اسلام نه تنها در تحول جزیرة العرب و جهان اسلام بلکه در کل تاریخ نقش داشته است . نقشی که اسلام در گرفتن حقوق زنان و تعالی این حقوق داشته، در برپایی نظام حکومتی سالم در بدو اسلام و در دوره‌ی ایده‌آل که بیان شد را بسیار زیبا توضیح می‌دهد.