دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

اندیشه‌ای در میان گروهی از دانشجویان ایجاد شده مبنی بر جدایی دین از سیاست،از طرفی،گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم وقتی سیاست و دین در یک کشوری تواماً اجرا می شود مشکلات فراوانی به وجود می‌آید. چه پاسخی و چه توضیحی به این افراد با این طرز تفکر می‌توانیم بدهیم؟

پاسخ :
در رابطه‌ی دین و سیاست اگر بخواهیم دقیق بحث کنیم باید مقصود خود را از دین مشخص کنیم و بدانیم مقصود از دین چیست؟ در اروپا جدایی دین و سیاست را کلیسا مطرح کرد یعنی نهاد کلیسا باید از عرصه‌ی سیاست دور بماند.ولی تعالیم دین اسلام چون تعالیمی سیاسی است به همین خاطر نمی‌توان آن را در یک جامعه‌ی اسلامی از سیاست جدا کرد. بنابراین تعریف اروپا را با تعریف اسلام نباید یکی کرد.