دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

کشورهای دین مدار چه پیشرفتی نسبت به 200 سال گذشته داشته اند؟ و گفته شد هر دینی یک پتانسیلی دارد. در چارچوب توسعه ‌یافتگی فقط می‌توان از ارزش‌های دین استفاده کرد یا حتماً باید تمام احکام آن دین را رعایت کرد؟

پاسخ :
در پاسخ به سوال ابتدایی باید گفت که اولین پیام آور حقوق بشر،کوروش کبیر بوده است.در مقوله‌ی دین بیشتر ارزش‌های دین مطرح است.ارزش‌هاست که راهنمای رفتار انسان است.اما مسائل روز را باید با ارزش‌ها تطبیق داد.بدیهی است که 50 سال پیش با امروز از نظر شرایط زندگی بسیار تغییر ایجاد شده و رو به پیشرفت رفته است اما ارزش‌ها سر جای خود باقی است.به طور مثال اگر کسی احتیاج به کمک داشت،نباید گفت این مشکل خود توست سعی در رفع مشکل کنید ، چراکه دستوری دینی است و این نمونه از هزاران سال پیش وجود داشته و تا سال‌های بعد هم ادامه خواهد داشت چراکه نوعی ارزش‌ است و ارزش‌ها هیچ‌گاه از بین نمی‌رود.