شنبه، 28 ارديبهشت 1392

پرسش :

چرا رژیم صهیونستی انقلاب اسلامی را چالشی بزرگ در مقابل خود می‌داند؟

پاسخ :
آن روزی که انقلاب اسلامی در ایران رخ داد، رژیم صهیونیستی از نظر دولت‎‌های مسلمان به خصوص ملت‌های عرب، یک رژیم شکست ناپذیر به حساب می‌‎آمد، برای همین پیمان کمپ دیوید با تلاش آمریکا بین رژیم اشغالگر قدس و سران سازشکار عرب به امضاء رسید و استعمارگران غربی تصور کردند به زودی سایر کشورهای اسلامی را نیز تحت نفوذ خویش در می‌آورند و آنان را نیز در اختیار می‌گیرند، پیروزی انقلاب اسلامی و تجدید حیات مقاومت و مبارزه بر علیه رژیم صهیونیستی، همه معادلات آنان را برهم زد و شیوه مبارزه با رژیم صهیونیستی با هدایت و روشنگری و موضع گیری قاطعانه امام خمینی(ره)، شکل دیگری به خود گرفت و به رهبران مبارز و مبارزان جبهه مقاومت در رویارویی با رژیم صهیونیستی دلگرمی و روحیه‌ای تازه بخشید، دکتر فتحی شقاقی رهبر سازمان جهاد اسلامی فلسطین می‌گوید: برماست که در مبارزه برای رهایی از تسلط و اشغالگری صهیونیست‌ها از تمام راه حل‌های دیگر پرهیز کرده و با توجه به اصولی که امام خمینی در مبارزه با اسرائیل ارائه کرده‌اند با دشمنان اسلام و مسلمانان مبارزه کنیم[1].
در واقع در دیدگاه سیاسی امام خمینی(ره)، اگر تأسیس حکومت اسلامی، اولویت اول برای ایشان در ایران بود، در خارج از مرزهای کشور، آزادی بیت‌المقدس و سرزمین فلسطین، مهم‌ترین دغدغة فکری و عمل سیاسی ایشان را تشکیل می‌داد.
اوج صهیونیزم ‌ستیزی امام خمینی(ره) و حمایتشان از مردم فلسطین در تعیین روز قدس با عنوان روز جهانی مبارزه با مستکبرین، ظالمین و صهیونیسم بود. امام در حرکتی ابتکاری و سمبولیک آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس نامیدند. امام(ره)، صهیونیزم را مولد و ساخته استعمار و استکباری می‌داند که تحت حمایت مستمر در آمریکا قرار دارد. ایشان با اشاره به پیوند صهیونیست‌ها با بزرگ‌ترین سرمایه‌ها و سرمایه‌داران غرب به ویژه آمریکا، در باره خاستگاه و علت پیدایش اسرائیل این چنین بیان می‌کنند:
«اسرائیل با تبانى و همفکرى دولت‌هاى استعمارى غرب و شرق زاییده شد و براى سرکوبى و استعمار ملل اسلامى به وجود آمد؛ و امروز از طرف همه استعمارگران حمایت و پشتیبانى مى‏‌شود. انگلیس و امریکا با تقویت نظامى و سیاسى و با گذاشتن اسلحه‏‌هاى مرگبار در اختیار اسرائیل، آن را به تجاوزات پى در پى علیه اعراب و مسلمین و ادامه اشغال فلسطین و دیگر سرزمین‌‎هاى اسلامى تحریص و وادار مى‏‌سازند»[2]
از دیگر ویژگی‌های صهیونیزم که در آثار و سخنرانی‌های امام تأکید زیادی بر آن شده، ایدئولوژی از نیل تا فرات است. ایشان، بر این باور بودند با اشغال فلسطین، لبنان، جولان و عقد قراردادهای صلح و سازش، تجاوزات صهیونیست‌ها، خاتمه نخواهد یافت، بلکه آنها به منظور تحقق اسرائیل بزرگ گام برمی‌دارند و خطرشان متوجه همه خاورمیانه و سرزمین‌های اسلامی است. امام ضمن هشدار، به دول عربی منطقه به منظور محو اسرائیل از جغرفیای سیاسی، به تجهیز و قیام علیه اسرائیل توصیه نمودند.
بنابر این تردیدی نیست که یکی از وجوه اصلی و اولیه نهضت امام خمینی تقابل با رژیم صهیونیستی بود. این مسئله چیزی نبود که از ابتدا بر کسی پوشیده باشد و صهیونیست‌ها، حتی قبل از سال 1342 نیز به خوبی از این مسئله آگاه بوده و نسبت به جایگاه رژیم صهیونیستی نزد مردم ایران واقف بودند. ژنرال مایرامیت که در سال 1340 ش به جای هرزوگ به ریاست اداره اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی منصوب شده بود در اردیبهشت 1341 به تهران آمد و با مقامات ارتش و نخست وزیر و وزیر خارجه دیدار کرد وی در بازگشت طی گزارشی به بن گورین و گلدامایر توصیه کرد که سعی شود تماس‌هایی با خارج از محدوده هیات حاکمه ایران برقرار شود. او متذکر شد که رژیم صهیونیستی در میان مردم ایران منفور است و باید به آینده بیندیشد.[3] با تمام این تفاصیل حمایت از فلسطین و قدس شریف و نفرت و انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی جزء یکی از وجوه و رویکردهای اساسی و بنیادین انقلاب اسلامی در ایران محسوب می‌شود. برای همین رهبران رژیم اشغالگر قدس از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن رسماً به عنوان زلزله‌ای که ارکانِ هستیِ غرب و اسرائیل را به لرزه درآورده است یاد کرده‌اند. موشه دایان وزیر خارجه اسرائیل در دولت بگین درباره انقلاب اسلامی می‌گوید: زلزله‌ای درمنطقه رخ داده است و من بگین را نصیحت کردم که مسأله‌ای مهم‌تراز کمپ دیوید اتفاق افتاده که باید به آن بپردازیم.» [4]

پی‌نوشتها:
[1].مرکز اطلاع رسانی و خدمات رایانه‌ای، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سند شماره 1942
[2]. صحیفه امام، ج‏2، ص: 438
[3]. هوشنگ مهدوی، عبدالرضا، سیاست خارجی ایران از 1357، 1300 ص 293، 292
[4]. موشه دایان: انقلاب ایران همچون زلزله‌ای است که آثار آن بعدا بر اسرائیل وارد خواهد شد.(کیهان،25 بهمن 1357)