شنبه، 28 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا زنان در بهشت حجاب دارند و زاد و ولد وجود دارد؟

پاسخ :
توجه به سه مقدمه جهت پاسخ به این سؤال ضرورى است:
الف) در بهشت هر چه انسان درخواست کند به آن مى رسد «ولکم فیها ما تشتهى انفسکم»(1)
ب) همه چیز آخرت اعم از بهشت و جهنم با دنیا فرق دارد. به عبارت واضح تر آن جا جهان دیگرى است با قوانین خاص خود به طورى که «ان الاخره لدار الحیوان» آخرت سراى زنده است یعنى حتى درخت در بهشت شعور دارد و وقتى شما اراده کنید از میوه آن بخورید خود درخت میوه اش را به شما عرضه مى کند.
ج) آخرت سراى جزا است نه عمل.
با توجه به دو مقدمه فوق مى توان گفت که فرزند دارى در بهشت ممکن است ولى با شکلى کاملا متفاوت از دنیا، هم از لحاظ نحوه به وجود آمدن و هم از لحاظ شرایط آن طفل بعد از خلقت از حیث تکلیف.
راجع به حجاب هم از آن جا که پوشش بدن از غیر از نظر عقلى امرى ممدوح است و نوعى کمال براى انسان محسوب مى شود و بهشت محل خوبى ها است مى توان گفت که حجاب در بهشت وجود دارد ولى نحوه و حدود آن براى ما معلوم نیست قرآن در مدح حورهاى بهشتى مى فرماید: «حور مقصورات فى الخیام بهشت داراى زنان بهشتى (حورى ها) است که در سراپرده هاى خود مستورند»(2)
پى ‏نوشت‏
(1)) فصلت 31).
(2)) الرحمن، آیه 72