سه‌شنبه، 7 خرداد 1392

پرسش :

آیا این مطلب قرآنی که روزی نظام این عالم و گردش زمین و کرات برچیده خواهد شد دلیل عقلی یا علمی دارد؟

پاسخ :
شرح پرسش:
در قرآن آمده که اگر انسان‏ها فکر کنند می‏ بینند که ما آسمان‏ها و زمین را از روی حقّ و تا اجلی مسمّی خلق کرده‏ایم: «ما خَلَقَ اللّهُ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضَ وَ ما بَیْنَهُما إِلاّ بِالْحَقِّ وَ أَجَلٍ مُسَمًّی» (8 روم). آیا این مطلب که روزی نظام این عالم و گردش زمین و کرات برچیده خواهد شد دلیل عقلی یا علمی هم دارد؟

پاسخ :
امروزه در میان دانشمندان، مسلم است که در آینده ای هر چند بسیار دور، خورشید از نور افشانی بازخواهد ایستاد و به دنبال آن، زندگی در زمین ممکن نخواهد بود. دیگر عناصر موجود در آسمانها نیز زودتر یا دیرتر دچار تحول خواهند شد و بدین ترتیب نظام فعلی حاکم بر ارتباط زمین و آسمانها نمی تواند برای همیشه باقی بماند و این یکی از نشانه های اعجاز قرآن است که قرنها قبل، پایدار نبودن دنیای مادی را پیش بینی کرده است. البته این آیه این بدان معنا تصریح ندارد که دیگر ماده ای وجود نداشته باشد، بلکه بر اساس قانون تبدیل دائمی ماده به انرژی و انرژی به ماده، همواره نوعی ناپایداری در دنیای مادی وجود دارد که شامل نظام فعلی هستی نیز خواهد بود.
منبع:islamquest.net