دوشنبه، 13 خرداد 1392

پرسش :

انتخاب رئیس جمهور بر اساس چه ملاک ها و معیارهایی باید صورت پذیرد؟

پاسخ :
برای تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نیاز به رئیس جمهوری است که دارای روحیه وتفکرحماسی باشد تا به عنوان فردی که مدیریت اجرایی کشور را بر عهده می گیرد ، بتواند زمینه ساز شکل گیری حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی گردد و چنین فردی ، باید در کنار ویژگی ها و شاخصه های لازم و بایسته برای ریاست جمهوری همچون ایمان، اخلاص ، اخلاق اسلامی ، اعتقاد و پایبندی به مبانی و اصول نظام ، قانون اساسی ، دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی و کاردانی و توانمندی ، ساده زیستی ، توجه به اقشار محروم و کم در آمد و... دارای چند ویژگی و شاخصه برجسته باشد که این معیارها باید مورد توجه مردم در انتخاب فرد اصلح قرار بگیرد .
اگر بخواهیم نگاهی گذرا به مهمترین ویژگی ها و شاخصه های رئیس جمهور برخوردار از روحیه حماسی ، داشته باشیم ، می توان به این موارد اشاره نمود:
1.شجاعت ؛ یکی از لوزام روحیه حماسی ، شجاعت است . حماسه با شجاعت و دلیری آمیخته است و رئیس جمهوری که می خواهد در عرصه سیاسی و اقتصادی حماسه آفرین باشد ، باید شجاع و دلیر باشد چه در عرصه خارجی و در برخورد با دشمنان که با انواع تهدیدها ، فشارها و تحریم ها در صدد به زانو در آوردن نظام اسلامی و ملت ایران و تحمیل خواسته های استکباری خود هستند و چه در عرصه داخلی در برابرمشکلات و تحقق نیازها و ضرورتهای کشور در بخش های مختلف به ویژه بخش اقتصادی . امروز قدرتهای استکباری با منطق زور گویی به دنبال اعمال خواسته ها و مناسبات ظالمانه خویش درسراسر جهان هستند و برای سایر کشورها و ملت ها هیچ حقی را قائل نیستند ، رئیس جمهور باید شجاعت ایستادگی در برابر آنان را داشته باشد و منطق روشن و مستحکم انقلاب اسلامی را با قدرت و صلابت مطرح نماید و بر آن پافشاری نماید . در قضیه پرونده هسته ای کشورمان شاهد بوده ایم که چگونه در برابر حق طبیعی کشورمان در دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای ایستاده اند و در این راه مانع تراشی و سنگ اندازی می کنند ، اگر رئیس جمهور در این میدان از شجاعت و دلیری لازم برخوردار نباشد ، نمی تواند در برابر زیاده خواهی های دشمنان ایستادگی نماید و مرعوب تهدیدها و فشارهای آنان خواهد شد .
در عرصه اقتصادی نیز برای برطرف نمودن مشکلات و رسیدن به پیشرفت ، شجاعت و نترسیدن از مشکلات و موانع پیش رو لازمه تحقق حماسه اقتصادی است .
2. مقاومت و ایستادگی ؛ حماسه نیازمند برخورداری از روحیه مقاومت و ایستادگی است و بدون آن حماسه شکل نخواهد گرفت . رئیس جمهور حماسی کسی است که دارای روحیه مقاومت و ایستادگی باشد و در عرصه سیاسی و اقتصادی با بروز فشارها و مشکلات و سختی ها میدان را خالی نکند .در عرصه سیاسی مقاومت و ایستادگی رمز موفقیت کشور ما بوده است که باید با قدرت توسط رئیس جمهور منتخب مردم دنبال شود .
در عرصه اقتصادی نیز با توجه به تحریم ها وفشارهای دشمنان نظام که از همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز ادامه داشته است ، مقاومت و ایستادگی و حرکت در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی از شرایط لازم برای خلق حماسه اقتصادی است . کشوری می تواند در برابر تهدیدها وفشارهای دشمنان مقاومت کند که اقتصاد آن بر پایه توانمندی داخلی و ارتقای آن و قطع وابستگی به سایر کشورها استوار باشد و رئیس جمهور منتخب باید دارای چنین تفکر و روحیه ای باشد .
مقام معظم رهبری فرمودند : « این ملت اهداف بلندى دارد، کارهاى بزرگى دارد، تسلیم نیست، کسى نمی تواند با این ملت با زبان زور حرف بزند. کسانى که در رأس قوه‌ اجرایى قرار می گیرند، باید کسانى باشند که در مقابل فشارهاى دشمنان مقاوم باشند؛ زود نترسند، زود از میدان خارج نشوند؛ این یکى از شرطهاى لازم است.»[1]
3.ایثار و فداکاری ؛ روحیه حماسی ، روحیه ایثار و فداکاری را به همراه دارد و لازمه حماسه آفرینی ، از خود گذشتگی و ایثاراست و رئیس جمهوری که به دنبال تحقق حماسه در عرصه سیاسی و اقتصادی است باید از روحیه ایثارو از خود گذشتگی داشته باشد و منافع و مصالح کشور و مردم را بر همه چیز ترجیح دهد.
4. شور و نشاط ؛ لازمه حماسه ، شور، نشاط و برخورداری از انگیزه بالا و جوشش درونی است و رئیس جمهوری که برخوردار از این روحیه باشد ، می تواند با شور آفرینی و شادابی ونشاط لازم ، در عرصه سیاسی و اقتصادی حماسه آفرین باشد.
5.تدبیر وهوشمندی ؛ حماسه هر چند با شورهمراه است ، اما این شور آنگاه کارآمد و تأثیر گذار خواهد بود که با شعور و تدبیر لازم همراه باشد . روحیه حماسی و جهاد گونه با تدبیر و هوشمندی مناسب و در پرتو برنامه ریزی منطقی و درایت و حکمت لازم می تواند در عرصه های مختلف سیاسی و اقتصادی تحولات چشمگیری ایجاد نماید و کشور را به قله های پیشرفت و ترقّی برساند و رئیس جمهور حماسی باید برخوردار از چنین ویژگی باشد .
مقام معظم رهبری فرمودند: « ما در سیاست خارجى گفتیم «عزت و حکمت و مصلحت» در اداره‌ کشور هم همین جور است، در مسائل داخلى هم همین جور است، در اقتصاد هم همین جور است؛ باید با برنامه، با حکمت، با تدبیر، با نگاه بلند مدت و همه ‌جانبه، با یک هندسه‌ صحیح کارها را مشاهده کنند، نگاه کنند، وارد میدان شوند.
روزمرّه فکر کردن در مسائل اقتصادى، مضرّ است؛ تغییر سیاستهاى اقتصادى به طور دائم، مضرّ است - در همه‌ بخشها، به خصوص در اقتصاد - تکیه کردن بر نظرات غیر کارشناسى، مضرّ است؛ اعتماد کردن به شیوه‌هاى تزریقىِ اقتصادهاى تحمیلى شرق و غرب، مضرّ است. سیاستهاى اقتصاد باید سیاستهاى «اقتصاد مقاومتى» باشد - یک اقتصاد مقاوم - باید اقتصادى باشد که در ساخت درونىِ خود مقاوم باشد، بتواند ایستادگى کند؛ با تغییرات گوناگون در این گوشه‌ دنیا، آن گوشه‌ دنیا متلاطم نشود این چیزها لازم است. رئیس جمهورى که می خواهد این کشور بزرگ را اداره کند، این راه پرافتخار را به کمک مردم و براى مردم طى کند، باید این چنین خصوصیاتى داشته باشد.»[2]
رئیس جمهور دارای این ویژگی ها و شاخصه ها که مجموعه آنها ایجاد کننده روحیه و تفکر حماسی است ، تحقق بخش و رقم زننده حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی در کشور خواهد بود و نقش مردم در انتخاب چنین فردی بسیار تعیین کننده خواهد بود .
پاورقی ها:
1- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، بیانات در دیدار کارگران و فعالان بخش تولید کشور به مناسبت هفته کارگر ، 7/2/92
2- همان