چهارشنبه، 29 خرداد 1392

پرسش :

آیا در زمان ظهور امام زمان علیه السلام، آن حضرت، دست بر سر مردم می‌کشند و عقل‌های همه کامل می‌شود؟

پاسخ :
تعبیری است که به صورت رمز گفته شده است که وقتی امام، ظهور می‌فرماید، به سر مردم دست می‌کشد و عقل مردم کامل می‌شود؛ دیگر این کارهایی که سراسر بی‌عقلی و جهالت است، از آن‌ها سر نمی‌زند، هر بی‌عقلی و جهالتی را انسان تا در آن واقع است حس نمی‌کند، وقتی که از آن بیرون می‌آید حس می‌کند، وقتی که مثلاً کارهای وحشی‌های چند هزار سال پیش را برای ما نقل می‌کنند، به نظرمان می‌آید؛ عجب مردمی بودند! چرا این‌ها چنین کاری می‌کردند؟! خیال می‌کنیم لابد مغز آن‌ها با مغز ما فرق داشته، ولی این طور نیست، انسان هر کاری را تا در آن کار هست حس نمی‌کند، از بیرون که می‌آید آن را احساس می‌کند، کارهای کاهلانه‌ای که همین بشر متمدن امروز ـ که خیال کرده اندکی که علوم ریاضی و فیزیکی‌اش زیاد شده دیگر واقعاً انسان شده، در صورتی که هنوز هیچ انسان نشده است ـ انجام می‌دهد، آن قدر جاهلانه و احمقانه است که فقط از بیرون می‌شود آن را تماشا کرد.
منبع: چشمه سار مطهر، پرسش‌های شما و پاسخ‌های استاد مطهری، تألیف حجت‌الاسلام حمید احمدی جلفایی