يکشنبه، 9 تير 1392

پرسش :

آیا این مطلب صحیح است که در زیارت نامه های موجود ، به سه تن از معصومین؛ یعنی امیرالمومنین علیه السلام ، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و حضرت جواد علیه السلام ، عنوان آیت الله العظمی خطاب شده است ؟

پاسخ :
تمامی پدیده های هستی آیات عظمای خداوند می باشند . هر پدیده ای بی نهایت راز و سرّ را درون خود نهفته دارد که دانش تجربی امروز در پی کشف اندکی از آن بی نهایت است. بنابراین، هیچ یک از پدیده های هستی کوچک نیست و همه آیات عظمای پروردگار می باشد چنان که این مطلب؛ یعنی آیه بودن تمامی موجودات در قران کریم آمده است. در زیارات بر حضرت امیرمومنان علیه السلام اطلاق آیت الله العظمی شده است که آن اصطلاحی است که در باب ولایت و معرفت کاربرد دارد و غیر از اصطلاح حوزوی است که بر مجتهدان صاحب شرایط تقلید و صاحب رساله اطلاق می گردد.
منبع: پایگاه حضرت آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).