يکشنبه، 9 تير 1392

پرسش :

آیا در آیات قرآن کریم به ولایت معصومین علیهم السلام اشاره ای شده است؟

پاسخ :
آیه ی شریفه ی «إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرا فِی کِتَابِ اللَّهِ یَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالاْءَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ فَلاَ تَظْلِمُوا فِیهِنَّ أَنْفُسَکُمْ وَقَاتِلُوا الْمُشْرِکِینَ کَافَّةً کَمَا یُقَاتِلُونَکُمْ کَافَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِینَ» از آیات ولایت است. ماه‏ هاى دوازده ‏گانه ائمه ‏ى اثنى عشر علیهم ‏السلام هستند که چهار «على» به تعداد ماه‏هاى حرام دارند. «ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ» همان ولایت و تشیع است. این انوار تابناک از ابتداى آفرینش «یَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالاْءَرْضَ» واسطه‏ى فیض بوده و به دیگر پدیده‏ها روزى مادى و معنوى مى‏رسانده‏اند و بشر با نسبت‏هاى ناروا و نادرست مانند کاستن یا افزودن شمار ایشان یا نپذیرفتن ولایت آنان به خود ظلم نمایند: «فَلاَ تَظْلِمُوا فِیهِنَّ أَنْفُسَکُمْ». «وَقَاتِلُوا الْمُشْرِکِینَ کَافَّةً»؛ مشرکان در میدان ولایت همان کسانى هستند که قرآن بالا مى‏برند و به نماز شب مشهور هستند. مرتجعانى دگم‏اندیش که از ساحت قدسى ولایت نورى ندارند و تاریک‏اندیش مى‏باشند. با آنان باید به‏سختى برخورد داشت وگرنه این مانعان همه‏ى ولایت‏مداران را خواهند کشت. این آیه بسیار پرمحتواست و امورى که در باب ولایت براى مؤمنان پیش مى‏آید و نیز درگیرى‏ها و نزاع‏ها در آن آمده است. قرآن کریم براى حفظ اصل دین و قرآن کریم است که به نام ائمه‏ى هدى علیهم‏السلام تصریح نمى‏نماید. قرآن کریم نام پیامبران الهى را به صراحت مى‏آورد؛ چرا که دوره‏ى ایشان به پایان رسیده است ولى دین نبى ختمى صلى‏الله‏علیه‏و‏آله دین خاتم است و باید تا روز قیامت ماندگار باشد، از این رو خداوند متعال از تصریح به اسم اوصیاى پیامبر ختمى صلى‏الله‏علیه‏و‏آله خوددارى مى‏نماید تا معاندان، مبغضان و بدخواهان ایشان سند اصلى دین را در آتش کینه و نفرت خود از بین نبرند و آن را نسوزانند آن گونه که بسیارى از قرآن‏ها را جمع آوردند و سوزاندند و تنها نسخه‏ى جمع‏آورى شده توسط خلیفه‏ى جور را بر گرفتند.
منبع: پایگاه حضرت آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).