يکشنبه، 9 تير 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه ترشی سالاد مشهدی را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم:
گل کلم یک کیلو
کلم برگ 250 گرم
هویچ 300 گرم
فلفل دلمه ای 3 عدد متوسط
فلفل سبز و قرمز قلمی 100 گرم
سیر 200 گرم
نمک 45 قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی 10 کیلو گرم

طرز تهیه:
مواد را بشوئید و بگذارید کاملا خشک شوند . (دقت کنید که مواد کاملا خشک شوند )
بعد ریز و یکدست خرد کنید ( به اندازه خرد کردن مواد برای سالاد شیرازی ) و روی یک سفره تمیز کاملا با هم مخلوط کنید .
پوست گوجه فرنگی ها را خیلی نازک بگیرید و گوجه ها را چند بار کاملا میکس کنید طوری که تخم گوجه ها کاملا له شود .
گوجه ها را بدون آب و نمک بجوشانید تا غلیظ شوند و بگذارید تا سرد شود . دقت کنید میزان غلظت آب گوجه با طعم ترشی رابطه مستقیم دارد . اما هرچه غلیظ تر باشد احتمال کپک زدن ترشی هم زیاد تر می شود !
مواد مخلوط شده ترشی سالاد مشهدی
مواد را در ظرف مورد نظر بریزید ، بهتر است سر ظرف کمی تنگ تر از حد معمول باشد. و لابه لای مواد نمک بپاشید . بعد آب گوجه فرنگی را داخل ظرف بریزید و باز روی ظرف را کمی نمک بریزید تا ترشی کپک نزند و روی نمک را نصف استکان سرکه سفید بریزید و درب ظرف را محکم ببنید .
بنا به سلیقه برخی افراد روی ظرف را با سبزی جات معطر پر می کنند و بعضی هم کرفس را به سایر مواد اضافه می کنند .
نکته :
بهتر است از ابتدا این ترشی در یخچال ، یا جای خیلی خنک و کاملا دور از هرگونه تابش نور خورشید نگهداری شود .
برای راحت گرفتن پوست گوجه فرنگی ها یک ظرف آب جوش آماده کنید . ته گوجه فرنگی را با یک چاقو تیز یک ضربدر کوچک بزنید ( فقط در حدی که پوست آن خراشیده شود ) و گوجه ها را داخل آب جوش بیندازید و به مدت 12 دقیقه درب ظرف را بگذارید و بعد گوجه ها را از آب جوش خارج کنید و به راحتی پوست آنها را بگیرید .
خوب است بدانید استفاده از نمک بیشتر به ترد بودن و کپک نزدن ترشی کمک می کند ولی برای بیماران دارای فشار خون ، قند و بیماران قلبی توصیه نمی شود !
طبق روایاتی این چاشنی به شهر مشهد نسبت داده میشود . البته در شهر مشهد این ترشی را به نام " شور " میشناسند و تا حدی اندازه مواد داخل این چاشنی بزرگتر است از آنچه در عکس دیده میشود . ولی ظاهرا روش تهیه به همین صورت است .
یک نوع دیگر از این ترشی به نام " ترشی آب " در شهر تبریز تهیه میشود که تقریبا به همین صورت است با کمی تفاوت در مواد و روش تهیه .