شنبه، 15 تير 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه خمیر فونسه یا خمیر بریزه را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم:
۱. آرد ۵۰۰ گرم
۲. کره ۳۰۰ گرم
۳. پودر قند یک قاشق سوپخوری
۴. آب یا شیر در حدود نصف پیمانه
۵. نمک به مقدار کم
با این مواد در حدود یک کیلوگرم خمیر به دست می آید که برای تارت بزرگ و یا ۳۰ عدد از نانهای کوچک کافی است.

طرز تهیه:
آرد را در ظرف گودی می ریزیم . نمک و پودر قند و آب یا شیر را وسط آرد می ریزیم و به هم می زنیم،بعد کره را قطعه قطعه و کوچک خرد می کنیم و وسط خمیر می ریزیم و با نوک انگشت خمیر را با کره مخلوط می کنیم به طوری که مرطوب شود و چسبندگی پیدا کند ولی کش نیاید.
نکته حساس در این خمیر آن است که نباید این خمیر زیاد ورز داده شود و کافی است که خمیر چسبندگی پیدا کند و قابل باز شدن باشد.
بعد خمیر را در کیسه نایلون می گذاریم تا دو سه ساعت بماند و به هر طریق که بخواهیم از آن استفاده می کنیم.
می شود این خمیر را با انواع روغن نباتی جامد تهیه کنیم در این صورت ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم روغن کافی می باشد.هر قدر روغن این خمیر بیشتر باشد تردتر می شود البته حداکثر آن ۲۵۰ گرم است.
میتوان دو عدد زرده تخم مرغ با خمیر مخلوط کرد در اینصورت خمیر کمی سفت تر می شود .
در صورت مصرف زرده تخم مرغ زرده ها را با شیر و پودر قند و نمک وسط آرد می ریزیم و مخلوط میکنیم بعد کره را اضافه می کنیم.